Споделете:

 

Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират за първия регулиран крипто-обмен в страната, а Европейската централна банка казва, че Европа няма нужда от крипто, създадено от централната банка. Въпреки това, националната банка на Украйна напредва със своите планове за създаване на цифрова монета.

Binance тества фиатен обмен в Сингапур

Binance, понастоящем най-голямата борса за дигитални валути, скоро ще тества нов обмен от типа fiat-to-crypto в Сингапур. Новината бе разпространена в социалните медии от Чангпен Джао, главния изпълнителен директор на Binance.

“Ние ще започнем затворени бета тестове на новата платформа на 18 септември, след 2 дни.”

 

 

Новият обмен първоначално ще бъде отворен само за определен брой потребители, които ще тестват новата платформа. Стартирането на затворените бета тестове е насрочено за 18 септември, но все още не са разкрити други подробности.Руснаците очакват регулиран крипто-обмен

Докато властите в Москва все още приспособяват своето законодателство относно криптовалутите, което ще бъде представено за обществени обсъждания през октомври, участници във форума в далечния източен град, Владивосток бяха заети с обсъждане на регулаторни въпроси, свързани с копаенето на дигитални валути и циркулацията на цифрови монети в огромната страна. Необходимостта от легализиране на търговията с криптовалута също беше сред основните теми по време на тазгодишното издание на Източния икономически форум във Владивосток.

Няколко руски региони са споменати като възможни крипто-офшорни зони. Сред тях са Калининград, най-западната руска област, и Владивосток, административен център на Приморски Край в Далечния изток. И двата региона имат две отделни територии, съответно остров Октябърски и остров Руски, смятани за идеални места за стартирането на подобни пилотни проекти. Длъжностни лица и представители на местната крипто-общност в Калининград твърдят, че са направили сериозна подготовка и техният остров Октябърски  може да бъде първият, който ще бъде домакин на първата регулирана борса за дигитални валути в Русия.

Според Владимир Зарудий, генерален директор на Корпорацията за развитие на Калининградската област, регионът е готов да предложи свои собствени правила и разпоредби относно верифицирането на потребителите и облагането на средствата с данъци при теглене от платформата за търговия. Опитите на Калининград за саморегулация идват в един решителен момент за криптовалутите в Русия. Законопроектът за “цифрови финансови афекти” се очаква да бъде приет до края на годината.

Президентът на Европейската централна банка смята, че няма нужда от криптовалута за централната банка

Европейската централна банка (ЕЦБ) няма незабавни планове за издаването на своя собствена криптовалута и не вижда необходимост от това. Независимо от това, според президента на банката, Марио Драги, банката “внимателно анализира потенциалните последици от издаването на такава валута като допълнение към паричните средства”. В писмо до Европейския парламент тази седмица Драги заяви, че в своя анализ ЕЦБ разглежда потенциалните последици по отношение на платежните системи, финансовата стабилност и в по-широк смисъл икономиката.Президентът на ЕЦБ допълнително разясни, че от икономическа гледна точка въвеждането на цифрова валута от централната банка би могло да доведе както до разходи, така и до ползи, които зависят от нейните специфични характеристики. По думите му, монета, която е издадена от централната банка, може да отговори на изискванията за сигурност и цифровизация на икономиката и да позволи на паричната политика да достигне до по-широк от икономически участници. От друга страна, както посочи Драги, криптовалута, издадена от централна банка, би могла да засегне посредничеството и традиционната роля на търговските банки.

Марио Драги спомена няколко причини, поради които ЕЦБ в момента не обмисля издаването на цифрова валута. Подобно мнение беше изразено по-рано тази година от високопоставен служител в Швейцарската национална банка. И двата случая показват, че интересът към криптовалута, издадена от държавните или централните банки, между финансовите регулатори и държавните институции, намалява.

Украйна се подготвя за национална монета

Горните думи обаче не са задължително валидни за всички страни и централни банки. Например, изпълнителната власт в Киев, която все още работи по регулаторна рамка за крипто-пространството, неотдавна потвърди намеренията си да продължи с плановете си, свързани с разработване на национална криптовалута. Националната банка на Украйна (НБУ), се готви да стартира “национална електронна валута”, заяви президентът на Украйна, Петро Порошенко. Порошенко добави, че няколко правителствени регистри скоро ще започнат да използват технологията за споделена счетоводна книга (distributed ledger). Пилотните проекти за прехвърляне на държавния поземлен кадастър и законния регистър на блокчейн са вече в действие. Това бе отбелязано от украинският държавен глава по време на речта си на форума.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Бразилският клуб Avai ще стартира криптовалута, ICO за 20 милиона долара

Споделете: Само дни след като френският футболен клуб Париж Сен Жермен (PSG) обяви своята собствена криптовалута, бразилският футболен клуб Авай излезе със сходен план. Обявено в сряда, Avai FC си партнира със спортната инвестиционна екосистема SportyCo и футболната...

Read More

Leave a Comment