Споделете:

Bitcoin в Индия: Какво се случва, когато най-големият пазар за преводи в света регламентира Bitcoin?

По-рано тази седмица CCN съобщи, че Върховният съд на Индия отправя искане към Централната банка и властите да осигурят ясна регулаторна рамка, свързана с Bitcoin и пазара на криптовалути.

“Според индийския вестник The Hindu трима съдии от Върховния съд на Индия са изпратили съобщения до министерствата на финансите, правосъдието и информационните технологии, както и на Централната банка, настоявайки те да отговорят на петиция, която иска яснота относно законосъобразността на Bitcoin в страната.”

От средата на 2017г. индийското правителство и неговата оперативна група, която е съсредоточена върху криптовалутата, се задълбочават във формирането на необходимите регулаторни рамки, за да осигурят по-добра и по-стабилна екосистема както за бизнеса, така и за инвеститорите.

Въпреки това, в продължение на много месеци, индийското правителство не предостави никаква яснота, освен факта, че Bitcoin и криптовалутите не са незаконни в страната. Като такива, големите борси и платформи за търговия в Индия, като ZebPay и Coinsecure, продължават да функционират, като обслужват потребителите.


Какво се случва, когато Индия легализира Bitcoin?

В сегашният етап за адаптиране на Bitcoin участват всички големи икономики, включително САЩ, Япония, Южна Корея и Русия. Владимир Путин съобщи, че регулаторните рамки за Bitcoin и криптовалутите ще бъдат пуснати в бъдеще. Други правителства са легализирали Bitcon. Става все по-трудно за всяко правителство просто да отхвърли и да предотврати предоставянето на регулаторни рамки за криптовалутите за бизнеса и инвеститорите.

Не е възможно да се забрани Bitcoin в текущата фаза, тъй като това би довело до отделяне на правителството или икономиката от световния пазар на Bitcoin и криптовалута. Следователно, в дългосрочен план, е много вероятно правителствата и държавите, включително Индия, да регулират своите Bitcoin пазари.
Според Световната банка, международна финансова институция, която предоставя заеми на страни по света за капиталови програми, Индия остава най-големият пазар на парични преводи в света, като повече от 70 милиарда долара годишни плащания са получени от индийски служители и от работници.

Основните пазари на плащания виждат огромен успех с Bitcoin

Основните пазари на парични преводи, като Филипините, отбелязаха значителен успех при легализирането на Bitcoin като начин на плащане през изминалата година. През декември Филипинската централна банка легализира Bitcoin като законна валута.

В следствие на това Coins.ph, най-големият Bitcoin посредник и стартъп за парични преводи във Филипините, спечели 2 милиона активни потребители, като се превърна в най-използваното мобилно приложение във Филипините. С инвестиция от 15 милиона долаа от групата за рисков капитал на Google, coins.ph се разшири до Тайланд и Малайзия, и стартира coins.my и coins.th, привличайки стотици хиляди нови потребители.
Square, едно от най-големите приложения за плащания в света, има три милиона активни потребители. Coins.ph, местно приложение за филипинските потребители, има подобна потребителска база като Square.

Ако Индия регулира Bitcoin и легализира валутата, нейната индустрия за парични преводи ще набере голяма скорост, увеличавайки основното адаптиране на цифровата валута в региона.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment