Споделете:

Bitcoin е в центъра на сделките, свързани с наркотици, в Dark web

Шестима мъже са задържани от холандския съд за продажба на Bitcoin монети, които са придобити от незаконна продажба на наркотици. Също така са обвинени в пране на стотици хиляди евро. Мъжете са застрашени от шест до 36 месеца затвор за извършените престъпления. Все повече започва да се наблюдават престъпления, свързани с Bitcoin. Все повече престъпници започват да използват Bitcoin като средство за плащане. Една от причинете е, че транзакциите са анонимни.

Търговия с “мръсни” монети Bitcoin

Предполага се, че заподозряните са се срещали с търговци на Bitcoin на места с публичен достъп до Wi-Fi, като си разменят дигиталната валута, придобита от Darknet за “твърди” пари.
Обикновените обменни борси искат документ за самоличност, а този тип търговци не изискват такъв документ.


Отричане на обвиненията

Всичките мъже са отричат престъпленията. Те твърдят, че са придобили легално дигиталната валута. Мариел ван Есен е адвокат и заяви пред съда:

“Клиентът ми е обвинен, че е продал повече от 460 000 евро в Bitcoin монети, които са придобити от трафик на наркотици.”

Клиентът на адвоката заяви, че е придобил монетите по напълно легален начин:

“Имах работа, добра заплата и не плащам наем. Получавах Bitcoin по напълно легален начин.”

Откъде идва Bitcoin?

Престъпниците, които използва Bitcoin, желаят да останат анонимни в своите сделки. Анонимността е основната причина, поради която престъпниците в Darknet предпочитат този начин за плащане.

Прокурорите обаче заявиха, че защитата “не е в състояние да обясни произхода на тази сума пари“. Също така, те коментираха, че прането на пари представлява сериозна заплаха за нашето общество.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment