Споделете:

Bitcoin, Ethereum и Litecoin: Анализ на цените за 2 ноември

Анализ на пазара

Bitcoin продължава да расте, а от друга страна всички водещи алтернативни монети продължават да падат. Доминацията на Bitcoin над останалите валути надхвърля 62%. Това бе наблюдавано последно през април тази година.
Няколко фактора доведоха до рязкото увеличаване на Bitcoin. Първият фактор е, че скоро ще бъдат пуснати криптовалутни деривати. Вторият фактор е отново Китай- забраната от тях за търговия на криптовалути бе отменена, а също така две криптовалутни борси,OKEx и Huobi Pro, обявиха, че могат да започнат подобен тип търговия в близкото бъдеще. Също така трябва да се вземе под внимание и спекулативния фактор: Bitcoin се разраства, тъй като цената на алтернативните монети намаля и много от “големите играчи” се насочиха към нарастващия актив, което води до непрекъснат растеж на Bitcoin.

BTC/USD

Bitcoin достигна исторически връх от над 7300$
Предвид настоящата ситуация е трудно да се прогнозират бъдещите нива на съпротива. Има ли шанс да достигне 7500$ утре? Защо не? Възможността за корекция зависи от апетита на тези, които търгуват с над 4000 долара. Много е вероятно те да фиксират печалбата си преди предстоящия SegWit2x, който ще бъде пуснат на 15 ноември.
Най-близките нива на подкрепа за Bitcoin са от 6600$ до 6200$. Не се препоръчва да се отварят къси позиции.


ETH/USD


Цената на Ethereum продължава да спада, докато целия пазар обръща внимание на Bitcoin. В различните борси цената за една монета Ether варира от 285 долара до 300 долара. Този спад се очакваше, защото цените дори не тестваха нивото на съпротива, което все още е 315$. Границата на подкрепа е 275$.
Купувачите може да се чувстват по-оптимистични, ако Ethereum възстанови цената си от 300$.

LTC/USD

Нивата на съпротива на Litecoin са от 52$. Монетата е нарушила долната част на низходящия триъгълник. Следващата долна граница може да е 48$, като тогава цената ще се опита да се покачва.

Споделете:

About Author

Related posts

Bitcoin и останалите криптовалути падат, а пазарът загуби 36 милиарда долара

Споделете: Крипто-обществото е изненадано от резкия спад на голяма част от дигиталните валути. Почти всички криптовалути претърпяха голям спад през тази вечер. Bitcoin, кралят на криптовалутите, претърпя спад с над 12% през последните 24 часа. На 5 септември...

Read More

XMR ценови бум: Монеро използва методи отвъд престъпността

Споделете: XMR ценови бум: Монеро използва методи отвъд престъпността Анализаторите прогнозираха, че Монеро може да струва 18 000 долара на монета за пет години. Пазарният анализ предполага възходяща перспектива за монетата за защита на личните данни Monero; като...

Read More

Доклад: ЕС да обсъди по-нататъшното крипто регулиране на фона на липсата на прозрачност

Споделете: Доклад: ЕС да обсъди по-нататъшното крипто регулиране на фона на липсата на прозрачност Министрите на икономическите и финансовите въпроси от 28-те страни-членки на ЕС ще проведат неофициална среща по въпроса за предизвикателствата, породени от цифровите активи, и възможността...

Read More

Leave a Comment