Споделете:

 

Brave обяви, че ще поддържа разширения за Chrome

 

Brave, уеб браузър с отворен код, който е създадет от съоснователя на Mozilla, блокира реклами и проследяващите скриптове. Освен това Brave улеснява микро-транзакциите с криптовалута между потребителите и създателите на съдържание. Също така Brave обяви плановете си за предстоящото пускане на 1.0. Новата версия е базирана на Chromium, което прави Brave съвместим с всички разширения и функции на Google Chrome.

От публикация в уеб сайта на Brave става ясно, че разработва нов браузър “базиран на Chromium”, който също използва вградения потребителски интерфейс на Chromium, вместо неговия (настоящ) HTML и JavaScript графичен интерфейс. “Пренаписването” е направено “достъпно за разработчиците като отворен код”.
Новата версия ще поддържа почти всички функции на Google Chrome и приложно-програмни интерфейси (API) за разширения. Въпреки поддържането на разширения на Chrome, Brave твърди, че браузърът няма да “включва никакъв код, който да се използва от Google или уеб магазина на Google.” В документът също така се отбелязва, че Brave за Андроид използва Chromium изцяло, без кода за Google профили, синхронизиране и други специфични функции на Google.


Още новости от Brave

В публикацията е посочено, че версията с отворен код, предоставена от разработчиците, “все още не е готова да бъде пусната като ъпдейт” в текущия Muon базиран браузър на Brave. Компанията добави, че функции като Brave Payment, Top Private tabs и синхронизация все още трябва да бъдат добавени.
Компанията също така работи по актуализирането на своя iOS браузър, като заяви, че “сега работи по преместване от” UI Web View “до WK Web View, за да възползва от по-доброто решение за Apple. И най-накрая потребителите на Brave скоро ще могат да изберат “see opt-in“, частни реклами. Потребителите ще получават 70% от приходите от рекламите под формата на криптовалутата Basic Attention Token (BAT).

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment