Споделете:

 

Chicago Board Options Exchange (CBOE), един от най-големите борсови холдинги в света, се стреми да стартират фючърсни договори за Ethereum (ETH), съобщава Business Insider.

Източници, запознати със ситуацията, заявиха пред Business Insider, че CBOE Global Markets планира да стартира ETH фючърсни договори до края на 2018 година. CBOE съобщава, че ETH фючърсните договори ще са базирани на основния пазар на Gemini. BTC фючърсните договори на оператора са базира на крипто-обмен в Ню Йорк, ръководен от близнаците Уинкълвос.CBOE стартира търговията с BTC фючърсни договори през декември миналата година. Фючърсните договори представляват споразумение за закупуване или продажба на актив на конкретна бъдеща дата и определена цена, като по този начин се дава възможност на инвеститорите да спекулират с цената на Bitcoin, без да са задължени да притежават Bitcoin. BTC фючърсните договори не са само за физически активи, а могат да се търгуват и за финансови активи.

Лице, запознато с въпроса, заяви пред Business Insider, че фючърсните договори и опциите за обмен “чакат” Комисията за търговия с фючърси на суровини (CFTC), за да даде “зелена светлина” на проекта преди официалното му стартиране.

Друг основен финансов регулатор в САЩ, Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), заяви през юни, че Ethereum не е в списъка с ценни книжа. Президентът на CBOE Global Markets, Крис Конконън, заяви следното:

“Това изказване изяснява ключовото препяствие за ETH фючърсните договори- нещото, което обмисляме, откакто стартирахме първите BTC фючърсни договори през декември 2017 година.”Миналият месец Chicago Mercantile Exchange (CME) публикува доклад за средния дневен обем на BTC фючърсните договори, като посочи, че през второто тримесечие се е увеличил с 93%. CME също така заяви, че броят на отворените BTC фючърсни договори надхвърля 2 400, като това е увеличение с 58% през първото тримесечие.

CME стартира търговията с BTC фючърсни договори на 17 декември, след старта на BTC фючърсните договори от страна на CBOE. По-късно през юли изпълнителният директор на CME, Тери Дъфи, заяви, че компанията няма да стартира фючърсни договори, различни от Bitcoin (BTC), в близко бъдеще. Той се позовава на тяхната волатилност като основна причина.

Споделете:

About Author

Related posts

Бяха откраднати повече от 20 милиона долара в ETH заради уязвимост в Geth

Споделете: Незащитени конфигурирани клиенти, изпълняващи Geth – програма с команден интерфейс, която изпълнява всички нодове в Ethereum, позволиха кражбата на над 20 милиона долара в ETH през последните няколко месеца. Someone tries to make quick money by scanning...

Read More

Циркулацията на Ethereum достигна 100 000 000

Споделете: Според графиките, циркулацията на ETH се е увеличила до над 100 милиона. Според CoinMarketCap общата циркулация е основен компонент за изчисляването на пазарната капитализация. Монети, които са блокирани или монети, които не могат да бъдат продадени в публична...

Read More

Виталик Бутерин: Етериум ще постигне 1 милион транзакции за секунда

Споделете: Виталик Бутерин, създателят на Етериум, че с решения на вторично ниво, като например Shrading и Plasma, мрежата на Етериум в крайна сметка ще може да обработва 1 милион транзакции в секунда. По-рано, на различни конференции и презентации...

Read More

Leave a Comment