Споделете:

В стремежа си да рационализират банковите си услуги и да прокарат Папуа Нова Гвинея напред като нововъзникващ пазар, Централната банка на страната очерта план за интеграция на технологията Блокчейн.
Планът беше предоставен на конференция по темата, с управителя на Централната банка Лой Бакани.
Решението на Бакани включва подробности за Блокчейн процесите на Централната банка на страната, както и представянето на Асоциация за криптовалута. Създаването на асоциацията беше обявено през юли и сега е оперативно, опитвайки се да приведе Папуа Нова Гвинея в цифровата ера.

Потенциала на Папуа Нова Гвинея

Последните промени донесоха потенциала на Папуа Нова Гвинея в челните редици, тъй като страната се стреми да се отърси от имиджа си като страна от третия свят. Лой Бакани каза:

“Това ще позволи на страната да се присъедини към форума на Global Blochkain, който ще получи най-доброто от Папуа Нова Гвинея в дискусиите за Блокчейн на световно ниво заедно с Австралия, Канада, САЩ, Дубай, Великобритания и Япония.”

Страната се надява, че допълнителният фокус върху дигиталните технологии ще доведе до по-високи нива на инвестиции, както и до икономическа възможност. Поради инфраструктурните проблеми пред които е изправена страната, много от най-бедните жители са твърде далеч от банковия сектор.
Блокчейн технологията и цифровите валути могат да се използват на отдалечени места поради децентрализираното програмиране. Помощник-управителя на Централната банка на страната Елизабет Геня заяви:

“Новите иновации могат да променят живота на хората почти. Почти 85% от населението в страната живее извън банковата система.”

 

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment