Споделете:

 

Coinbase получи лиценз за електронни пари и собствена банкова сметка в Обединеното кралство

 

Крипто-обменът Coinbase прави голяма крачва към навлизането в европейския пазар.

Coinbase вече получи лиценз от финансовия регулаторен орган в Обединеното кралство. Лицензът позволява на крипто-обмена да предоставя услуги за плащане и електронни пари като парична алтернатива за клиентите в Обединеното кралство и още 23 страни в рамките на Европейския съюз.

Главният изпълнителен директор на Coinbase за Обединеното кралство, Зишан Фероз, твърди, че Coinbase трябва да спазва “строги правила”. Строгите правила са прилагани от регулаторните органи в Обединеното кралство. Освен това Coinbase заявява, че се превръща в първия обмен на дигитална валута, който е получил своя собствена банкова сметка в Обединеното кралство. Благодарение на това, Coinbase е първият обмен, който се е присъединил към UK Faster Payments Scheme. Когато това влезе в сила, клиентите от Обединеното кралство ще могат да получават/изпращат фиатна валута (паундове) от/до Coinbase със значително по-бързи темпове.Докато Coinbase не е потвърдила своя банков партньор, Financial Times съобщава, че обменът Coinbase е осигурил банкова сметка в Barclays, една от най-големите банки в страната.

В момента Coinbase UK използва естонска банка за обработка на тегления и депозити от местните жители. Изпълнителният директор, Зишан Фероз, обясни:

“Ние гарантираме, че клиентските средства са защитени, а този нов лиценз означава, че нашите услуги спазват правилата от регулаторния орган в страната.”

С новия лиценз и собствената си банкова сметка, Coinbase добави, че възнамерява да отговори на увеличаващия се европейски пазар. Според Coinbase, европейският пазар се увеличава два пъти по-бързо от който и да е друг пазар по света през 2017 година. За да отговори на интереса, Coinbase планира да разшири екипа си в Лондон, като увеличи с осем пъти текущия брой служители до края на годината.

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment