Споделете:

 

Водещата американска платформа за обмен на дигитални валути, Coinbase, ще се превърне в пълноправен дилър на брокерски услуги, регулиран от Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC).  Според съобщение, публикувано на 6 юни, това ще стане възможно благодарение на придобиването на Keystone Capital Corp. към Venovate Marketplace INC и Digital Wealth LLC.

Придобиването може да помогне на, базирания в Сан Франциско обмен, да разшири услугите си. Впоследствие обменът може да започне да предлага и некрипто финансови услуги. Компанията заяви, че се стреми да “работи с регулаторните органи”, за да токанизира съществуващите видове ценни книжа, които обмена смята, че ще “демократизират достъпа до капиталови пазари” за компании и инвеститорите в индустрията. Асиф Хиржи, президент и главен оперативен директор на обмена, заяви:

“Ако бъде одобрено, Coinbase скоро ще бъде в състояние да предложи ценни книжа, базирани на блокчейн технологията, под надзора на Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) и на регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA). Тази стъпка става възможна чрез придобиването на лиценз за брокерски услуги.”

Coinbase, която според съобщенията е търгувала активи на стойност 150 милиарда долара с над 20 милиона клиенти, обяви, че е на път добави в списъка SEC-регулирани крипто-ценни книжа.

 

С този ход Coinbase се присъединява към други платформи, които търсят да търгуват с ценни книжа, базирани на блокчейн технологията, в рамките на регулаторния обхват на SEC. Наскоро Susquehanna измени лиценза си за брокерски услуги, за да търгува с криптовалути и Биткойн фючърсни договори. Фирмата планира да предлага цифрови валути на малка група клиенти и има за цел да разшири услугата в бъдеще.Peer-to-peer платформата за плащания Circle Internet Financial Ltd. търси банков лиценз и регистрация като брокер и място за търговия със SEC. Това ще позволи на платформата да продава токени, които се считат за ценни книжа. Главният оперативен директор, Робърт Бенч, заяви, че банковия лиценз ще намали броя на регулаторите, с които платформата трябва да работи:

“Вие сте в състояние да работите по-лесно, когато трябва да проведете един разговор. Трудно е, когато се налага да проведете 50 разговора.”

По-рано тази седмица Coinbase разкри плановете си да се разшири и до японския крипто-пазар и възнамерява да кандидатства за лиценз от финансовия регулатор на страната- Агенцията за финансови услуги. Смята се, че Coinbase работи с финансовата група Mitsubishi UFJ (MUFG) относно разширяването й в Япония. MUFG инвестира над 1 милиард йени в Coinbase от 2014 година насам чрез Mitsubishi UFJ Bank и Mitsubishi UFJ Capital.

Макар, че Япония е най-големият световен пазар за криптовалути, с над 3,5 милиона крипто-търговци, Coinbase може да се изправи пред силна конкуренция. В момента в Япония има 16 регистрирани крипто-борси.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment