Споделете:

 

Coinbase обяви, че най-накрая ще стартира своя индекс фонд, който ще се състои от всички крипто-активи в обмена Coinbase.

Фондът за индекси на Coinbase

Още през март, екипът на Coinbase Asset Management (Coinbase AM) съобщи, че е създаден индекс фонд на Coinbase. Отначало реакцията на общността беше положителна, като членовете на крипто-общността вярваха, че този фонд ще привлече големи суми от институционалните инвеститори.

 

Въпреки това стана ясно, че този фонд ще бъде отворен само за акредитирани американски инвеститори, като това разочарова някои потребители.Рубен Браманатън от екипа на Coinbase AM обяви, че фондът ще започне да приема инвестиции, които варират от 250 000$ до 20 милиона долара. Странното е, че няма да фондът няма да приема инвестиции над прага от 20 милиона долара, но фондът може да не е в състояние да реализира големи печалби в момента. Както бе споменато по-горе, този фонд ще бъде съставен от всички криптовалути, които са добавени в обменните услуги на Coinbase, включително предстоящото добавяне на Ethereum Classic. По време на писането на статията, фондът се състои от Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin, както следва:

  • Bitcoin: 61.5%
  • Ethereum: 27.2%
  • Bitcoin Cash: 8.2%
  • Litecoin: 3.1%

Също така Coinbase обяви, че фондът ще бъде актуализиран с повече активи, когато  бъдат добавени в Coinbase. Този фонд осигурява допълнителен финансов контрол за инвеститорите, тъй като Coinbase е застрахован от загуба на активи, което намалява риска за потенциалните инвеститори. Освен това, Coinbase се е доказал като надеждно място за съхранение на криптовалути, тъй като в шестгодишната история на обмена, не се е случвала нито една успешна кражба от страна на хакери.

Постът в блога относно фондът потвърди, че за момента Coinbase Index Fund ще бъде достъпен за акредитираните от САЩ инвеститори. Това условие ще сведе до минимум броя на инвеститорите, на които е разрешено да инвестират в този фонд. Въпреки ограничената инвестиционна възможност, екипът на Coinbase AM работи по начини за отваряне на подобни инвестиционни възможности за по-широка аудитория. В блога пише:

“Работим по подобни възможности за инвестиции, които ще бъдат достъпни за всички инвеститори.”

През последните, Coinbase обяви за две предстоящи събития, като едното от събитията бе добавянето на Ethereum Classic (ETC) към обмена. Второто събитие е стартирането на индекс фонда. По време на вчерашното събитие за добавянето на Ethereum Classic, цената на криптовалутата се покачи с над 15%, като обемът на търговия се увеличи четирикратно в рамките на един ден.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment