Споделете:

 

Coinone гледа отвъд Южна Корея към глобалните пазари в Индонезия

 

Третата по големина крипто-борса в Южна Корея, CoinOne се премести в Индонеция.

Coinone се мести в Джакарта

През миналата година Южна Корея бе една от водещите страни в крипто-индустрията, като една от пет транзакции се обработваха в корейски вон. Днес, въпреки че все още страната се нарежда на челни позиции в крипто-индустрията, тежките регулаторни практики намалиха търговията до едва 5-10% от това, което беше през януари.

Според Business Korea, спадът на крипто-пазара е накарал някои обмени на криптовалута в Южна Корея да разширят обслужващата база или да прекратят услугите си. Coinone, третата по големина крипто-борса в Южна Корея реши да се премести в чужбина. Компанията съобщи, че Coinone Indonesia навлиза в световния крипто-пазар. Основана в Джакарта, компанията е отворила предварителните регистрации и планира да започне да предоставя услугите си на регистрираните потребители до края на май.Coinone обяви на 16 април, че компанията е направила своето влизане в глобалния пазар на криптовалута, основавайки “Coinone Indonesia” в Джакарта. Компанията е отворила предварителните регистрации и планира да стартира услугите си за вече регистрираните потребители до края на следващия месец. Първоначално потребителите ще могат да търгуват с шест криптовалути: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin и Qtum.
С население от 260 милиона души Индонезия има най-голямото население в Югоизточна Азия.

Индонезия се бори със собствените си регулаторни проблеми

По рано тази година Bank Indonesia обяви, че не признава никаква цифрова валута като законно платежно средство. През януари централната банка отправи следното изявление относно позицията си:

“Притежаването на виртуална валута е много рисковано и по същество спекулативно. Цифровите валути са склонни да образуват балони и често се използват като метод за пране на пари и финансиране на тероризма, затова има потенциал да окаже влияние върху стабилността на финансовата система и да навреди на обществеността.”

 

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment