Споделете:

Enigma, децентрализирана платформа за инвестиции, стана жертва на хакери. Изненадващо, платформата не бе хакната наистина, а електронната поща и паролата на основателя бяха откраднати. А това доведе до пълен контрол над платформата и Гугъл акаунта. Достъпът до сайта беше временно спрян.

Фалшиви имейли

След като хакерите имаха достъп до уебсайта на компанията, те изпратиха съобщения до над 9 000 потребители.
Те промениха уебсайта с техни BTC и ETH портфейли и изпратиха фалшиви имейли като призоваха потребителите да изпратят пари.

Хакерите събраха 1 492 монети Етер. Enigma съобщиха, че няма да събират пари по този начин преди плануваното ICO следващия месец.

Enigma възвърна контрола върху уебсайта и заяви, че сайтът за продажди на токени не е засегнат. Също така компанията обяви, че са въвели нови мерки за сигурност: по-сигурни пароли и двуфакторна индентификация (2FA) за всички имейл акаунти на служителите.
Реакцията от страна на Enigma беше малко късна, особено за компания, която се гордее със сигурността и сигурността на данните.

 

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment