Споделете:

 

Qihoo 360, компания за интернет сигурност в Китай, съобщи, че е уведомила блокчейн проекта EOS за “серия от уязвимости”, открити в платформата.

Фирмата заяви днес, че “вратичките” намерени в платформата на EOS, излагат нодове (notes) в мрежата на атаки, като позволява на атакуващите да изпълняват кода от разстояние и да “осъществят пълен контрол” върху транзакциите. Компанията твърди, че подобна атака би могла да унищожи мрежата на криптовалутата.

Qihoo 360 обясни, че злонамерените участници биха могли да атакуват мрежата, като конструират и публикуват интелигентни договори, съдържащи злонамерен код в главната мрежа на EOS, и EOS супернодовете (supernotes) ги сглобяват в нови блокове. Впоследствие кодът би засегнал всички нодове в мрежата, включително тези на криптовалутните портфейли и обмени, позволявайки на атакуващите да получат контрол върху частните ключове за транзакциите с криптовалутата.

 
Докато EOS все още не е направила никакъв публичен коментар по въпроса, Qihoo 360 сподели, че водещият разработчик на проекта, Даниел Лаример е бил уведомен за проблемите. В последствие той е казал, че уязвимостите, идентифицирани като номер 3498 в Github– са били оправени.

Лаример коментира в Github:

“Позволяването на кода да продължи да работи в пускане е потенциална уязвимост в сигурността и вероятно ще доведе до катастрофа.”

Междувременно Лаример днес призова за повече външна помощ при идентифицирането на критични бъгове в системата.
След публикуването на доклада, цената на EOS спадна с 11%, като текущата цена на монетата е 12.07$. Данни от CoinMarketCap също така показват, че петата по големина криптовалута спрямо пазарната капитализация е имала близо 1,5 милиарда долара обем на търговията през последните 24 часа.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment