Споделете:

Goldman Sachs ще стартира платформа за търговия с криптовалута

По-малко от седмица, след като втората голяма американска борса пусна своите Биткойн фючърсни договори, се оказа, че банковият гигант Goldman Sachs планира да стартира търговско бюро за криптовалути.

Според SCMP, който цитира “хора, запознати със ситуацията”, банката има за цел да стартира своята услуга до средата на 2018 година, ако не по-рано. Този ход ще накара първата голяма фирма на Уолстрийт да влезе в пазарите на криптовалута. Други големи финансови институции като Citigroup и Bank of America предприемат по-предпазлив подход и отлагат, докато не видят как текущите продукти се представят на нестабилните крипто-пазари.


Изграждане на екип

Отчетите на Fortune показват, че Goldman Sachs събира екип в Ню Йорк, но все още не са решили къще се намира търговсокото бюро. Говорителят на Goldman Sachs каза:

“В отговор на интереса на клиентите към цифровите валути, ние проучваме как най-добре да добавим и подобна услуга.”

Изпълнителният директор Лойд Бланкфейн бе по-разумен като заяви по-рано в инвервю за Блумбърг, че банката не се нуждае от стратегия за Биткойн, тъй като цифровата валута все се развива и е нестабилна.

Корекция на пазара

В момента Биткойн се търгува за 14 244$, според CoinMarketCap. Забелязва се спад с около 30% след като Биткойн достигна рекордната стойност от 20 000$ в неделя. Все пак трябва да се отбележи, че текущата цена е все още 77,5% по-висока спрямо миналия месец.
Мнозина бяха предвидили за балона и предстоящия срив, но е по-вероятно пазара да се коригира, като търговците се възползват от печалбите и средствата отиват в алтернативните монети като Bitcoin Cash, Litecoin и Ethereum.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment