Споделете:

 

Google забранява рекламите, свързани с криптовалути, през юни

 

С промяна на правилата, Google обяви нов подход за рекламите, свързани с криптовалути.

През юни 2018 година, Google ще забрани онлайн рекламите, популяризиращи съдържание, свързано с криптовалути, като част от наскоро актуализираната политика в областта на финансовите услуги. Новите правила въвеждат ограничения върху няколко финансови продукта, включително “договори за разлика” (CFD). Новите правила на Google забраняват рекламата на всичко свързано с криптовалути (включително ICO кампании), криптовалутни портфейли и съвети за търговия с дигитални активи. Освен това Google също потвърди, че агрегаторите, които използват реклами от Google, вече няма да могат да хостват рекламни материали, свързани с криптовалутите. С други думи, Google ще деактивира рекламите, свързани с криптовалута и в уеб сайтове на трети лица. Забраната цели да спре измамите с дигитални валути.


Ресорният директор в Google, Скот Спенсър, заяви:

“Нямаме кристална топка, чрез което да разберем какво е бъдещето на криптовалутите, но вече видяхме, че много граждани пострадаха.”

Годишният отчет за “лоши реклами” за 2017 година, показва над 3,2 милиарда реклами, които нарушават правилата за рекламиране в Google. Google също така заяви, че е добавила в черния списък 90 000 уеб сайта и 700 000 мобилни приложения, които нарушават правилата.

Google следва стъпките на социалната мрежа Facebook, която по-рано през януари забрани рекламите, свързани с криптовалути. Facebook предприе тези действия срещу измамите в сектора. Социалната мрежа коментира:

“Ние ще преразгледаме тази политика, когато нашите сигнали се подобрят.”

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment