Споделете:

 

Изключителният предприемач в областта на киберсигурността и промоутъра на ICO кампании, Джон Макфий, заяви, че стартира физическа криптовалута, наречена McAfee Redemption Unit (MRU).

Валутата, обявена в Twitter и потвърдена от Макфий в последното интервю, изглежда се различава от McAfee Coin, която вече няма работещ сайт, поради слабото търсене.

Физическите банкноти варират от 1 до 500 MRU. Четири от банкнотите съдържат снимка на Макфий. На една от снимките Макфий е полугол, заобиколен от жени и носът му е покрит с бял прах. Останалите три банкноти съдържат снимки на основателя на Bitmain, Джихан Лу, и на британския бизнесмен, който е собственик на Bitcoin.com, Роджър Вер.

 

Джон Макфий каза, че валутата ще има и блокчейн, който ще позволява на притежателите на MRU да преобразуват банкнотите обратно във фиатна валута. Всеки MRU има първоначална номинална стойност от 9,95$ и може да бъде осребрен за едноминутна лична среща с Макфий. Той също така заяви, че ще бъдат отпечатани 6 050 000 MRU с първоначална пазарна капитализация от 60,2 милиона долара.

Ако приемем, че 72-годишният Макфий е заделил 10 часа на ден, за да се срещне с притежателите на MRU, това ще му отнеме почти 28 години, за да изпълни това задължение. Като се има предвид неговата възраст и начин на живот, тази времева линия е може би малко оптимистична.


Също така трябва да се отбележи, че процесът на обратно изкупуване е може би още по-сложен, отколкото опитите за конвертиране на Tether в щатски долари. Според съобщение, отпечатано върху банкнотите, те могат да бъдат изкупени само в Мексико по време на двучасов прозорец всеки ден. Всеки собственик на MRU ще получи определена дата, час и местоположение в Съединените щати, където той или тя може да се срещне с Макфий. Същевременно едно лице може да закупи само 100 MRU.

Защо процесът е толкова труден?

Джон Макфий заяви:

“Моите последователи са изключително лоялни и аз се чувствам сигурен, че мнозина ще загубят много време и средства, за да прекарат известно време с мен. Вижте какво може да направи тази валута. Ако стойността на единица се основава дори дистанционно на цената на обратното изкупуване, която хората са готови да платят, тогава цената на банкнотите веднага ще скочат. Но големият ключ към успеха е начина, по който структурирах аукционните уеб сайтове. Не мога да споделя повече информация за момента.”

Един потребител в Twitter попита Макфий дали е разумно да се създаде нова валута “когато целта е да се отървем от съществуващата”. Макфий отговори с думата “търпение” и допълни “ти просто виждаш сянка от сянката на това, което правя”.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment