Споделете:

В китайския регион Вътрешна Монголия е разположен индустриалният парк SanShangLiang, където се намира една от най-големите Биткойн ферми.
Фермата е собственост на компанията Bitmain. Компанията е известна с производството и разработката на софтуер, и хардуер за добив на Биткойн монети.
В Китай се добива най-много цифрова валута и половината от пуловете за добив на Биткойн са разположени в Китай. Причините за това са- евтиното електричество и евтината работна ръка. Фермата консумира по 39 000$ електричество на ден. Цената на добитата цифрова валута спрямо днешния курс на Биткойн е 7 милиона долара дневно.
Фермата се нарича Bitmain и в нея има 25 000 компютърни устройства за добив на виртуалното злато. В седем хангара се добиват Биткойн, а в осмия се добива Лайткойн.

Фермата се обслужва от 50 души. Служителите живеят в триетажен офис, който се намира близо до хангарите. Поради горещото време и многото прах, понякога компютърните модули се повреждат. Екипът разполага с шестима обучени специалисти, които се занимават с ремонтите на техниката.

 

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment