Споделете:

Steem е криптовалута, използвана в платформата Steemit- Социална медия, която е базирана на  Блокчейн технологията.

Потребителите могат да създават, гласуват и коментират съдържанието в платформата, точно като другите социални платформи. Разликата в тази платформа е, че потребителите получават криптовалутата STEEM като награда за създаване на добро съдържание.

Какво е Steem?

Steem е основна единица в платформата Steemit. Съществуват и други единици като Steem Dollars и Steem power. Със Steem може да закупите Steem Power или просто да я превърнете в Bitcoin.
Криптовалутата бе пусната официално през март 2016г. Валутата и платформата бяха в Бета версия до 4 юли 2016г.

Какво е Steem Dollars?

Steem Dollars е единицата, която се изплозва за възнаграждаване на потребителите за създаване на съдържание в платформата. Steem Dollars представлява сумата на Steem, която се равнява на 1 долар. Steem Dollars е създадена за да засегне потребителите в платформата при променлив валутен курс на Steem. Също така Steem Dollars гарантира на потребителите, че когато пожелаят да изтеглят наличните средства от платформата те ще получат еквивалентата сума в долари.

Какво е Steem Power?

Steem Power е токен, символизиращ колко “енергия” имате в платформата Steemit. Когато имате много Steem Power (SP), вашите гласове се отбелязват по-добре от системата. Това ще рече, че когато имате повече SP, Вие ще печелите повече от коментари, публикации и гласувания. Факт е, че не може да гласувате, ако нямате SP.

Как работи платформата Steemit?

За разлика от другите криптовалути Steem има вградена инфлация от 100% годишно и няма ограничения в броя монети.
Потребителите в платформата са повече от 70 000.

Стимулиране и модериране

Всеки може да прочете съдържанието, което е публикувано в социалната мрежа. Steemit управлява поведението на потребителите си чрез модериране от останалите потребители в платформата. Платформата насърчава създаването на качествено съдържание чрез възможността за гласуване.
Предоставянето на източници се насърчава, но все пак оригиналното съдържание се предпочита, когато става въпрос за възнаграждение.

 

Информацията в тази статия е само основна за хората, които не са запознати с криптовалутата. Очаквайте по-подборна информация и уроци относно проекта.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment