Споделете:

 

Lightning Network достигна до 1 000 канала в главната мрежа

 

Цената на Биткойн претърпя рязък спад през тази година. Но развитието на Биткойн не е спряло. Една важна технология, Lightning Network, бе успешно интегрирана.

Lightning Network достигна 1 000 канала в главната мрежа

По-рано тази седмица броят на откритите канали за плащане в Lighting Network за пръв път достигнаха 1 000. Това отбелязва още един ново историческо събитие за разработчиците и потребителите на Bitcoin. Технологията може да реши в дългосрочен план проблема с претоварването на мрежата на Биткойн. Претоварването на мрежата на Биткойн е сериозен проблем сред хората, които използват дигиталната валута за разплащания, поради високите такси. Точно поради тази причина компанията за разплащания Stripe спря да използва Биткойн.

Lighting Network “обещава” да разреши или поне да облекчи проблема с претоварването на мрежата, като транзакциите от главния блокчейн се прехвърлят в протокола Lightning Network. Използвайки каналите за плащания, потребителите на Lightning Network могат да извършват почти мигновени транзакции с много ниски такси.
Въпреки, че софтуерът Lighting Network все още е в алфа тестова фаза, ентусиазираните потребители все пак са започнали да създават Lighting Network възли на Биткойн и да отварят платежни канали един с друг. Към момента на писането на статията има над 419 възела, работещи с Lighting Network. За сравнение, Биткойн Кеш- четвъртата по големина спрямо пазарната капитализация криптовалута, има 1 171 активни възли.

Други забележителни етапи в развитието на Lightning Network

През януари TorGuard започна да приема плащания чрез Lightning Network за своите VPN услуги.
По-рано тази седмица австралийската стартъп компания, Coinfinity завърши това, което се смята за първата сделка в Lightning Network за Биткойн ATM устройство.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment