Споделете:

 

Mastercard наема още повече блокчейн специалисти

 

Платежният гигант Mastercard обяви в четвъртък, че е наел 175 нови разработчици на технологията, включително и блокчейн специалисти. Разработчиците ще работят в офиса на Mastercard в Леопардстаун, Ирландия, където се намира седалището на компанията за изследване и развитие. Новите служители ще работят по създаването на по-ефективни платежни системи. Соня Гелон, главен мениджър на Mastercard в Ирландия, заяви, че компанията работи по разширяване на достъпа до финансови услуги:

“Ние работим по проекти, които насърчават финансовото приобщаване и се стремим да предоставим на потребителите, бизнеса и правителствата най-иновативните, сигурни и защитени начини на плащане.”
Това е забележително развитие, като се има в предвид, че Mastercard от известно време наблюдава приложението на блокчейн технологията за услугите, които компанията предлага. Компанията пусна през 2016 година набор от експериментални приложно-програмени интерфейси (API), които са базирани на блокчейн технологията.
Октомври месец компанията обяви, че ще използва тези програми, за да улесни транзакциите между бизнеса.

Амбициите на Mastercard, спрямо блокчейн технологията, са свързани с усилията на компанията за получаване на патент, свързан с технологията.
Миналият септември заявката за патент на Mastercard се фокусира върху съхраняването на данни, свързани с разплащателната история. Два месеца по-късно друго приложение на Mastercard, описва блокчейн базирано решение, целящо да ускори времето за сетълмент на транзакциите.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment