Споделете:

 

Доставчикът на финансови услуги Mastercard е подал патент за блокчейн система, за да осигури по-бързи и по-сигурни плащания със своите карти.

Патентната заявка, наречена “Метод и система за проверка на платежна карта чрез блокчейн”, описана като публично блокчейн подпомагане на процесите на плащане, за да се провери и защити информацията за потребителите.

В документа Mastercard отбеляза уязвимостта на съществуващите средства за “безжично предаване на удостоверенията за плащане”, като твърди, че те могат да бъдат задържани. С използването на блокчейн технологията, компанията има за цел да предостави сигурен начин за предаване на пълномощията за плащане, с минимално участие от страна на потребителите. Mastercard коментира:

“Ние изпитваме необходимост от технологично решение, което да позволи предаването на удостоверенията за плащане, което от своя страна да изисква минимално участие от страна на потребителя. Същевременно трябва да се запази високо ниво на сигурност, особено срещу Skimming.”Skimming е практика, която позволява на един недобросъвестен потребител да изтегли идентификационните данни за плащането от платежния инструмент.

Съгласно патентния документ, процесите на криптиране на информацията и съхраняването й ще използват блокчейн технологията. Системата на Mastercard ще създава два ключа- частен и личен, за да се идентифицира притежателя на картата. Когато картата се използва за извършване на покупка, се прави заявка за извличане, след което системата ще използва, се прави заявка за извличане, след което системата ще използва ключовете за декодиране и проверка на информацията на картата.

По-рано тази седмица, заместник-председателят на Mastercard, Ан Кейрнс, заяви на конференцията “Money 20/20”, че компанията е създала блокчейн, който може да управлява цялата мрежа. Тя заяви, че компанията решава да приложи блокчейн технологията “мащабно”. Кейрнс обясни, че фирмите не могат просто да “заменят” съществуващата технология с блокчейн, защото може би не могат да създават по-добро потребителско изживяване.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment