Споделете:

 

Monero с “твърда вилица”, “ражда се” MoneroV

 

“Твърдите вилици” в крипто-света вече са често явление. Форковете са склонни да привлекат тези, които търсят “бързи пари” от увеличението на цената на новата монета. Най-новият форк, който привлича вниманието на крипто-света, е на анонимната криптовалута Monero.

Криптовалутата Monero (XMR) е разглеждана като избор на хакерите поради анонимността на монетата. Почти всички случаи на злонамерен софтуер, свързан с добив на криптовалути, включва и Monero. Това до голяма степен е доказателство за успеха на Monero като непроследим актив. Също така Monero е една от монетите, които увеличиха цената си през изминалия месец.


Раздаване на MoneroV

Цената на Monero вероятно ще се увеличи. Харк форкът е планиран за около 14 март, при настъпването на блок № 1 529 810. Всички притежатели на Monero ще получат 10 пъти баланса на монетите си в MoneroV, както се случи по време на “разцепването” на Litecoin. Също като при LCC, има опасения относно въвеждането на частните ключове в новите портфейли.
Според уеб сайта на MoneroV има ограничено количество монети. Общият брой монети MoneroV е 256 милиона, а 158 милиона монети ще бъдат раздадени.

Централизираният добив

Настоящата “опасност” за Monero е възможната за централизация на добива. Това бе съобщено в публикация в блога на Monero през миналия месец. Това теоритично може да се случи, защото Monero използва CryptoNight Proof-of-work (PoW) алгоритъм. Алгоритъма на MoneroV ще бъде сменен, за да предотврати използването на специализираните ASIC чипове.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment