Споделете:

 

Monex закупи крипто-обмена Coincheck

 

Японската онлайн брокерска компания Monex Group потвърди, че е в сила сделка за закупуване на крипто-обмена Coincheck. Според японската медия The Mainichi сделката е сключена за 3,6 милиарда йени (около 33,5 милиона долара). По-късно този месец компанията ще придобие 45,2% от акциите на Coincheck от своя основател и главен изпълнителен директор Коичиро Уада, още 5,5% от член на борда Юсуке Оцука и 49,3% от шест други заинтересовани страни. Monex коментира още:

“Бизнесът с криптовалута играе основна роля във визията ни за новото начало на Mone. Поради това компанията реши да придобие 100% от акциите на Coincheck.”
Компанията заяви, че поста изпълнителен директор ще бъде поет от Тошихико Кацуя, като Уада ще остане в компанията на по-ниско ниво на изпълнителна роля. Monex каза, че е в процес на подобряване на управлението и вътрешния контрол в резултат на откраднатите 530 милиона долара през януари.

“Целта ни е да изградим сигурна бизнес среда за клиентите, като напълно подкрепяме процеса за подобрение на борсата.”

В друга публикация в Nikkei Asian Review става ясно, че компанията Monex е получила регулаторно одобрение за Coincheck. Борсата в момента се опитва да върне на инвеститорите по-голямата част от откраднатите средства, а също така е изправена пред някои съдебни дела.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment