Споделете:

След като добива на дигитални валути стана толкова популярен през изминалата година, производителите на видеокарти не са прекалено развълнувани от големия интерес на миньорите. Nvidia поиска от търговците на дребно да предприемат някои мерки, за да се опитат да гарантират, че видеокартите ще попаднат в ръцете на геймърите, а не само в ръцете на миньорите.

Nvidia се опитва да защити геймърите

Nvidia Corporation, производител на видеокарти, иска от търговците да ограничат броя на видеокартите, които продава на миньорите. Това се прави с цел да се справят с екстремното ценообразуване и за да се ограничи недостига, причинен от нарастващата рентабилност на минното дело в света на дигиталните валути.

Преглед на дистрибуцията на видеокарти в Германия установи, че четири от шест търговци на дребно са въвели по-строги ограничения за модела GeForce на Nvidia през изминалия месец. Чрез ограничаване на броя на картите за една поръчка до две или три, производителят се надява да обезсърчи миньорите, като се дава възможност и на геймърите да се сдобият с нова видеокарта.Миньорите на криптовалута сега изтласкват геймърите от пазара на видеокарти поради три основни причини. Първата причина, ASIC производителите като Bitmain купуват все по-голямо количество чипове от компаниите, които произвеждат подобен хардуер, като TSMC, оставяйки по-малко производствени възможности за Nvidia. Втора, големите минни ферми твърдят, че получават големи количества видеокарти директно от фабрики в Китай, преди да могат дори да бъдат пуснати на пазара. Трето, по-малките професионални миньори купуват стотици видеокарти от търговци на дребно или онлайн, като цената се увеличава и това възпрепятства геймърите.
Говорителят на Nvidia, Борис Бьолес заяви пред пред германско списание:

“За Nvidia геймърите са на първо място. Всички дейности, свързани с продуктовата линия на GeForce, са насочени към нашата основна аудитория. За да се гарантира, че геймърите ще могат да закупят GeForce в настоящата ситуация, препоръчваме на нашите търговски партньори да предприемат необходимите мерки.”

Въпреки това, Nvidia подчертава, че търговците на дребно не трябва да следват тази препоръка, тъй като производителят не желае да се намесва в свободата и независимостта на търговците.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment