Споделете:

 

OKEx е вторият крипто-обмен, който се мести в Малта

 

OKEx, вторият по големина крипто-обмен в света, според дневния обем на търговия, обяви, че ще отвори офис в Малта. Тим Баун, който е главен ръководител по риска и ръководител на правителствените отношения в OKEx коментира:

“Законът за виртуалните финансови активи в Малта е солидна основа за индустрията и правителството насърчава развитието на блокчейн индустрията и бизнеса с цифрови активи.”

Крис Лий, главен изпълнителен директор в OKEx добави:

“Очакваме с нетърпение да работим с правителството на Малта, тъй като страната подкрепя иновациите и споделя много от ценности по отношение на защита на търговците и широката общественост.”
Понастоящем OKEx е една от няколкото борси, базирани в Хонгконг. Хонгконг е известна с благоприятните за бизнеса условия, но напоследък нещата не изглеждат добре за обмените на дигитална валута и компаниите, които набират капитал чрез първоначално предлагане на монети (ICO).

Малта, от друга страна, започна активно да привлича компаниите, които са в бизнеса с дигитална валута. Правителствените служби заявиха, че искат да превърнат държавата-членка на ЕС в “Блокчейн Остров” чрез приемането на законодателство, което е благоприятно за блокчейн сектора. Миналият месец правителството сподели за първите резултати от тези усилия на правителството. Миналият месец крипто-борсата Binance разкри, че ще се премести в Малта, а не в Япония, както някога е планирала.
OKEx и Binance не са единствените обмени в Хонгконг, които планират да се преместят. Bitfinex, шестият по големина крипто-обмен, планира да премести централата си в Швейцария.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment