Споделете:

Old Mutual Gold and Silver Fund вече инвестира в Bitcoin

Фонд за благородни метали инвестира в Bitcoin, а печалбите се връщат в златни или сребърни активи.

Old Mutual Gold и Silver Fund – е със седалище във Великобритания. Те инвестират предимно в акции от компании, които оперират в сектора на златото и среброто- фирми, които се занимават с проучване, разработване и производство.

Фондът е доста динамично управляван. Той балансира инвестициите в златни и сребърни кюлчета, вписани в капиталови инструменти със златни и сребърни акции. Само 20% от парите на фирмата се държат като физически метали. Според мениджъра на фонда, Нед Нейлър-Лейланд, сега има заповед да насочи до 5% от инвестициите в цифрови валути. Печалбите, генерирани от поскъпваето на цифровите активи, ще бъдат реинвестирани в злати и сребърни активи.


Завръщането на златото като глобална валута?

Цената на Bitcoin се е увеличила с над 700% тази година. Цената на монетата надвиши цената на златото за първи път през март. Според Нейлър-Лейланд, Bitcoin първоначално е предназначен да служи като цифрова форма на златото.

“Безотказната и непосредствена платежна система на Bitcoin решава проблемите на златото, тъй като липсва делимост. Вярвам, че това признаване на диференцирана форма на плащане ще доведе до собственост на “дисциплинирани” пари в съвременния свят, проправяйки пътя към връщането на златото като глобална валута.”

Спорно е дали златото ще се “върне” по начина, по който Нейлър-Ленланд очаква. Но неговите възгледи относно криптовалутите са особено оптимистични особено в сравнение с някои от неговите колеги във финансовия сектор. Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Димон, нарече Bitcoin “измама”, която в край на сметка ще се срине.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment