Споделете:

Китай, световният лидер в добива на Bitcoin, може да има известна конкуренция, тъй като Кремъл навлезе в състезанието, създавайки свой собствен портфейл за криптовалути.

Русия има сложна история с Bitcoin. Дебатът за забрана на криптовалутите, тласкаха тази тема в различни посоки, но нещата напоследък са по скоро подкрепящи.

Натискът започна в началото на 2016 г., когато Банката на Русия започна да оценява приложенията на блоковата технология във финансовия сектор. Банката на Русия отбелязва в прессъобщение: “Централната банка създаде работна група за анализ на съвременни технологии и иновации на финансовия пазар. Сред приоритетните въпроси са, проучването на блокчейн технологиите, както и новите разработки в областта на мобилните технологии.”

По-късно през 2016 г. Банката на Русия съобщи, че ще започне да тества блокчейн технология, базирана на Ethereum, наречена “Masterchain“. Прототипът е използван като “мрежов инструмент” с цел да се даде възможност за “бързо потвърждаване на актуалността на данните”.

През юли 2017 г. усилията, валутата, да достигне рангът на най- известните криптовалути ескалира. В подкрепа за блокчейн технологията руският президент Владимир Путин се срещна с Виталик Бутерн, разработчик на Ethereum, на Икономическия форум в Санкт Петербург. Според Путин технологията е обещаващ инструмент за подпомагане на Русия в диверсифицирането на икономиката си извън петрола и газа. Според изявление на уебсайта на Кремъл Путин заяви: “Дигиталната икономика не е отделна индустрия, а е основата за създаването на съвсем нови бизнес модели”.

Тази среща предизвика слухове, че Русия започва да развива свой собствен криптовалутен курс, който се потвърждава само месец по-късно с обявяването, че съюзник на Путин изгражда операция за добив на Bitcoin на стойност 100 милиона долара.

Дмитрий Маринечев, доверен съюзник на президента Владимир Путин, се зае с разработването на мащабна минна операция чрез компанията “Миньорска компания Русия”Компанията възнамерява да започне първоначално предлагане на монети (ICO), като приема плащания както в Bitcoin, така и в Ethereum, за да вдигне 100 милиона долара, за да финансира усилията.Компанията възнамерява да започне първоначално предлагане на монети (ICO), като приема плащания както в Bitcoin, така и в Ethereum, за да събере 100 милиона долара.

ICO ще използва Руски Минни Монети (RMC) и ще даде право на инвеститорите на 18% от приходите, генерирани от минното оборудване на компанията.

 

За да се сведат до минимум разходите за операцията, минното оборудване ще използва полупроводникови чипове и компютрите ще бъдат поставени в домовете на частни граждани, за да се възползват от изключително ниските цени на електроенергията в Русия.Маринечев отбеляза, че в тази среда “Русия има потенциала да достигне до 30 процента дял в глобалната минна дейност в криптопроизводството в бъдеще”.

С дяла на Китай в световен мащаб с 60%, Русия има дълъг път, за да постигне господство в сектора, но високият дял от 30% ще надмине всяка друга страна на планетата, включително Съединените щати.

 

Руските амбиции на франчайзинга обаче не спират там. В съвместното предприятие на “Маричанев” с “Wave” се надява да създаде платформа за блокчейн, която ще действа като проверка преди ICO, като гарантира, че офертите са безопасни за потенциалните купувачи да инвестират.

Бъдещето на Bitcoin в Русия се определя, а криптовалутното движението  все още расте. Но това, което виждаме, е, че дори и на най-високо равнища на управление, криптовалутите и блокчейн технологийте се приемат.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment