Споделете:

 

Ripple дарява 29 милиона долара за американските училища

 

Ripple обяви своето дарение от 29 милиона долара в подкрепа на държавните училища в Съединените щати.

Ripple е третата по големина криптовалута спрямо пазарната капитализация. Дарението е изпратено под формата на XRP и е изпратено до DonorsChoose.org- организация с нестопанска цел в САЩ. Чрез даренията от DonorsChoose.org, около 30 000 учители в държавните улилища и около един милион студенти получават книги, училищни пособия, техника и други ресурси чрез неправителствената организация.

Компанията Ripple отбелязва, че изборът на платформата към която да се направи дарението не е случаен, тъй като платформата е фокусирана към насърчаването на по-голямата достъпност в глобалната икономика.В сферата на криптовалутите обаче нещата не изглеждат толкова добри за XRP. Стойността на XRP като дългосрочна инвестиция също беше поставена под въпрос от Weiss Rating, в който се отбелязва, че зависимостта на алтернативната монета от сделки с глобални банки и финансови институции далеч не е идеална. Също така Ripple не е публично дружество, което означава, че собствениците на XRP нямат право да получават потенциалните печалби от компанията.

Най-тревожното обаче е централизацията на виртуалната валута. Един от редакторите на Weiss Rating, Хуан М. Вилвърдей, заяви:

“Ripple следва дейността на традиционните финансови институции, които са контролирани от правителства и наднационални институции. Как всичко това се за Ripple?”

 

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment