Споделете:

Ripple и Western Union тестват трансфери с XRP

Ripple не започна 2018 година добре. Криптовалутата XRP започна да понижава цената си от първата седмица на януари и загуби почти 70% от стойността си. Въпреки това, нещата може да са на път да се обърнат в полза за компанията, тъй като Western Union тества технологията за транзакции.

Списъкът на банките и финансовите институции, които използват и тестват продуктите на Ripple, нараства всяка седмица. Fortune съобщи, че тази седмица глобалният платежен гигант Western Union може да се присъедини към този списък. Финансовият директор, Радж Агравъл заяви пред медиите, че технологията за транзакции е в тестов период.

Разширяване на партньорствата

Във вторник, изпълнителният директор, Хикмет Ерсек, каза пред анализатори, че Western Union експериментира с Ripple и XRP за уреждане на сделки и капиталови оптимизации. Този ход идва един месец след партньорството на Ripple с конкурентната компания, MoneyGram. Ripple направи огромен напредък с партньорствата си, отколкото всяка друга криптовалута. Компанията навлезе и в китайския пазар за онлайн пазаруване, като сключи партньорство с доставчик на платежни услуги.


Ripple осигурява продукти

Ripple има два основни продукта: xCurrent, който се използва от над 100 финансови институции и xRapid, който е базиран на XRP. Това е технологията, която Western Union тества. Говорител на Ripple каза пред Yahoo Finance:

“Изпробвахме различни продукти със Western Union за известно време. Ние сме развълнувани от нашата работа за пилотното интегриране на xRapid.”

Управляващият директор на Western Union, Шери Роуд, зауви пред медиите:

“Продължаваме да тестваме различни блокчейн приложения за нашия бизнес. Ние стартираме някои сетълмент тестове с Ripple.”

XRP нарасна с над 9% през последните 24 часа, като в момента се търгува за около 1,15$. Доста голяма част от търговията с XRP е концентрирана в южнокорейските борси. Пазарната капитализация на монетата е 45 милиарда долара.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment