Споделете:

 

Ripple приканва регулаторните органи на Обединеното кралство да постигнат баланс за криптовалутите

 

Базираната в Сан Франциско компания Ripple, отправи призив към регулаторните органи на Обединеното Кралство да прекрати дните на “дивия запад” за криптовалутите. Компанията призова Обединеното кралство да следи стъпките на Япония в прилагането на структурирани регулаторни рамки за насърчаване на сигурни и законни инвестиции в цифрова валута.

Според The Telegraph, ръководителят на регулаторните разпоредби на Ripple, Райън Загон, призова британските регулаторни органи да постигнат баланс между “улавянето на риска и създаването на възможност за иновации”. Три от причините за създаването на регулаторна рамка са финансовата стабилност, защитата на потребителите и борбата с прането на пари.

Загон сравнява текущото състояние на крипто-индустрията с първите дни на интернет и добави:

“Ние сме в същата ситуация, както преди доста години. Имаме нужда от повече яснота, правила и повече сигурност. Това е добър момент да започнете да преразглеждате подходът “изчакайте и вижте”, който е предприет от регулаторните органи.”
Япония е водещата страна в легитимирането и регулирането на крипто-индустрията и е водещата страна в света за търговия и инвестиции в цифрови активи. Обединетото кралство реагира много по-бавно, вероятно поради преговорите за Брексит. Не е учудващо, че губернаторът на Bank of England застана против Биткойн. Повечето шефове на централните банки призовават за забрана, като доводът им е, че криптовалутите имат “отличен белег на балон”. Зоган твърди, че е необходима регулация, за да помогне на пазара да привлече нови инвеститори.

“Регулациите създават възможност на новите инвеститори да навлязат в тази индустрия, особено на институционалните инвеститори.”

Банкерите очевидно предпочитат строгите мерки, тъй като техният бизнес модел е заплашен от децентрализираните валути. Британската банка Barclays предприе някои странни действия, след като банката сключи партньорство с един от най-големите обмени за криптовалута в света, Coinbase.

Остава да се види какъв е пътят на Обединеното кралство по отношение на криптовалутите. Обединеното кралство може да следва стъпките на Япония и да приветства индустрията, която ще създаде по-големи иновации и нови бизнес инвестиции.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment