Споделете:

 

Ripple разработва приложение за подобряване на вътрешните плащания в Япония

 

Ripple започна да обявява много често за своите партньорства. Почти всяка седмица, компанията Ripple обявява за сключено партньорство. Тази седмица, компанията обяви за ново смартфон приложение, което позволява плащания по заявка на японските банки и техните клиенти.

Съобщението беше направено вчера в блога на компанията. Компанията заяви, че Японския банков консорциум вече е партньор с RippleNet, и ще бъде пуснато приложението, наречено MoneyTrap през тази година. Приложението е първо по рода си, работещо с множество банки. Приложението ще позволи на банковите клиенти да извършват незабавно транзакции 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.SBI Ripple Asia ръководи консорциум с 61 банки, което представлява 80% от всички банки, налични в Япония. Приложението ще революционизира вътрешните плащания в страната, които понастоящем са ограничени само до работното време на банките. Money Trap ще работи с банкова сметка, телефонен номер и QR код, и ще предлага високоскоростни и евтини транзакции. Изпълнителният директор на SBI Ripple Asia, Такаши Окита, заяви:

“Горди сме да използваме технологията на Ripple в нашето приложение, за да подобрим инфраструктурата за плащания в Япония. Заедно с доверието и обхвата на банковия консорциум, ние можем да създадем по-бърз, по-безопасен и по-ефективен за извършване на плащания.”

RippleNet има над 100 партньори, които вече използват системата, разработена от Ripple, наречена xCurrent. Също така има още партньори, които тестват другата система на Ripple, xRapid.

Както и при предишните съобщения относно партньорствата и развитието на компанията, цената на XRP не реагира. Цената на алтернативната монета бе достигнала до 1.05$, когато се появиха слухове, че Coinbase ще добавят монетата.

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment