Споделете:

 

Samsung започва производството на ASIC чипове за добив на Биткойн

 

Samsung, най-голямата компания в Южна Корея, е започнала да произвежда специализиран хардуер за добив на Биткойн и други криптовалути, както и чипове ASIC.

Местните медии съобщиха, че Samsung си е партнирала с китайски производител на специализиран хардуер за добив на дигитални валути и е завършила разработката на своите ASIC чипове. В дългосрочен план, Samsung планира да разшири своето производство за добив на дигитални валути в Китай и други региони като Южна Корея и Япония, където има по-голямо търсене на криптовалути в сравнение с другите страни. Говорителят на Samsung заяви пред местните медии, че компанията ще използва леярна за производство на хардуера за добив на дигитални валути и ще доставя специализирания хардуер на китайската компания за добив на Биткойн, с която е партньор. Говорителят сподели:

“Samsung работи с леярна, която произвежда в момента ASIC чипове. Тъй като Samsung току-що е стартирала своето предприятие за специализиран хардуер за добив на криптовалути, не са сигурни приходите, които може да генерира от това.”
През следващите месеци, Samsung възнамерява също така да произвежда GPU хардуер за миньорите, които добиват малки криптовалути. Samsung има широкомащабни заводи, които могат да произвеждат поръчки от всякакъв размер. От миналата година компанията е единственият доставчик на OLED екрани за производствената линия на Apple X, тъй като тя е единствената компаняия, която е в състояние да отговори на нуждите на Apple.

Понастоящем TSMC в Тайван остава единственият основен производител на полупроводници, които задоволяват нуждите на големият производител на хардуер за добив на дигитални валути Bitmain.

Хуан Мин-сеонг, анализатор в Samsung, казва пред местните медии, че Samsung ще може да увеличи приходите си чрез производството на ASIC чипове. Но докато компанията не се разширява в стетовен мащаб, ще бъде трудно отделът за производство на ASIC чиповете на Samsung да окаже голямо влияние върху приходите на Samsung Electronics.

“Samsung Electronics би могла да увеличи приходите си чрез производството на ASIC чипове, но тъй като леярната представлява само малка част от полупроводниковата производствена база на компанията, трудно може да се предвиди, че произдовството на специализиран хардуер за добив на дигитални валути ще ощаже значително влияние върху приходите на компанията.”

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment