Споделете:

 

Samsung SDS Co. представи своята платформа базирана на блокчейн, наречена BankSign, която ще улесни транзакциите в различни банки.

Samsung SDS, дъщерно дружество на технологичния конгломерат на Южна Корея Samsung, която предлага ИТ решения, предложи ново решение, базирано на блокчейн, за рационализиране на банковите транзакции за широката аудитория.

Нова платформа, наречена BankSign, бе разработена от Samsung SDS в сътрудничество с Корейската федерация на банките. Основната цел на платформата е да предложи осъществим и прост метод за транзакции в различни банкови системи.Това улеснение ще бъде постигнато благодарение на изискването за сертифициране само от една банка. Ще бъде възможно да се провери сертифицирането на платформата с използване на пароли, пръстови отпечатъци или модели.

Както е разкрито от компанията, BankSign ще позволи на клиентите да придобият сертификат само веднъж и ще са валидни до три години. Без съмнение подобна система ще бъде много по-удобна от 20-годишната съществуваща сертификационна система, в рамките на която е необходимо да подновите годишната си регистрация и да преминете през процедури за регистрация и удостоверяване с всяка отделна банка.

В резултат на това потребителите ще получат възможност да извършват транзакции с различни приложения, но ще трябва да преминат проверка само на един от тях. Според представители на Samsung, сигурността на системата е гарантирана благодарение на свързването на системите на банките в мрежата за споделяне на данни и високото ниво на сигурност се подкрепя от присъщата замяната на блокчейн.

В официално изявление се казва:

“BankSign е първото приложение на много очакваната блокчейн технология за банкови услуги … Компанията ще продължи да разширява бизнеса си в областта на цифровата трансформация, което ще засили конкурентоспособността на банките и финансовите институции”.Първата информация за BankSign бе разкрита от Корейската федерация на банките през юни. По това време бе съобщено, че BankSign ще бъде стартиран на базата на Nexledger, който е инструмент за управление на транзакции, създаден от Samsung SDS.

Тази година Samsung SDS вече представи редица продукти, базирани на блокчейн, включително CelloSquare 3.0, което е решение за блокчейн за глобалното логистично поле.

Освен това, Samsung SDS стартира платформа Nexfinance, задвижвана от блокова технология и изкуствен интелект. Платформата е насочена към автоматизиране на проследяването и интегрирането на финансовите отчети от различни финансови компании, получаването на препоръки за продукти, изискващи застраховка и контролиране на точките за лоялност на кредитни карти.

Като цяло, Samsung, подобно на много други гиганти, е станал изключително лоялен към блокчейн технологиите и по-специално към криптокомпозициите. През юли стана известно, че магазините на Samsung в балтийските държави ще започнат да приемат плащания в седем различни криптопревода, включително Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, NEM (XEM ) и Steem (STEEM).

Но това далеч не бе първото взаимодействие на Samsung с модерните технологии. По-рано компанията вече е започнала да използва блокчейн технологията, за да управлява глобалните си пратки.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment