Споделете:

 

Комисията за ценните книжа и фондовите борси в САЩ (SEC) отхвърли общо девет заявления за вписване и търговия на различни Bitcoin ETF от трима различни кандидати.

Отхвърлянето на Bitcoin ETF идва един ден преди предвидения краен срок за BTC ETF представени от ProShares. Сега SEC отхвърли още седем предложени Bitcoin ETF заедно с предложенията от ProShares– пет ETF от Direxion и още два ETF от GraniteShares за вписване в CBOE.За всички три отхвърляния, SEC заяви:

“Комисията не одобрява тази предложена промяна в правилата, тъй като, както е обсъдено по-долу, борсата не е изпълнила задълженията си съгласно Закона за борсите и Правилата на Комисията, за да докаже, че нейното предложение е в съотвествие с изискванията. По-точно, борсата не е спазила изискванията на Комисията, за да се предотвратят измами и манипулации на пазара.”

Днес SEC засили притенсенията си за недостатъчните действия срещу “манипулирането на цените”. SEC също така заяви:

“Борсата не е предоставила никакви доказателства, които да докажат, че фючърсните пазари на Bitcoin са пазари със значителни размери. Този неуспех е критичен, защото, както е обяснено по-долу, борсата не е установила други средства за предотвратяване на измами и манипулации.”В днешните три заповеди SEC обаче отбеляза:

“Агенцията подчертава, че неодобрението й не се основава на оценка дали Биткойн и блокчейн технологията има стойност като иновация или инвестиция.”

Неотдавнашните неодобрения от страна на SEC са в отговор на тревогите, които агенцията вече беше изразила в първоначалното си отхвърляне Bitcoin ETF от близнаците Winklevoss през март 2017 година.

“Трябва да има значими регулирани пазари на деривати, свързани с базовия актив, с който борсата може да сключи споразумение за споделяне на надзора.”

През юли тази година SEC отхвърли петицията на Winklevoss след първоначалното отхвърляне на молбата, в която близнаците твърдят, че крипто-пазарите са “уникално резистентни към манипулации“. В отхвърлянето на петицията, агенцията заяви, че “записът пред Комисията не подкрепя такова заключение.”

В началото на август, SEC отложи решението си за още една заявка за Bitcoin ETF, подадена от инвестиционната фирма VanEck и финансовата компания SolidX, за търговия на CBOE. По-конкретно, вместо да предложи фонд, базирани на Bitcoin фючърсни договори, предложението включва модел с физическа подкрепа, което ще повдигне въпроса за попечителството.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment