Споделете:

 

XMR ценови бум: Монеро използва методи отвъд престъпността
Анализаторите прогнозираха, че Монеро може да струва 18 000 долара на монета за пет години.

Пазарният анализ предполага възходяща перспектива за монетата за защита на личните данни Monero; като цената на XMR е нараснала почти 70% през последните три седмици.

“Монеро” се е увеличил с над две трети от средата на август, като от началото на септември са се увеличили значително. Цената на XMR възлизаше на $ 97 в края на миналия месец, но се покачи до почти $ 140 от началото на вторник. Монетата струваше $ 138 по време на писането.

Това означава, че пазарната капитализация на Monero се е увеличила с малко под един милиард долара през последните три седмици, от 1,3 млрд. До сегашната оценка от 2,27 млрд. долара.

Monero е монета за поверителност: транзакциите в мрежата остават поверителни между страните, използващи криптографски подпис. Това скрива информация, включваща самоличността на потребителите, изпратената сума, както и когато са настъпили транзакциите. Протоколът е Доказателство за работа и използва алгоритъма за хеширане, CryptoNote, което го прави устойчив на ASIC.

Зад цената XMR

Групата Satis, консултативна и изследователска фирма на ICO, публикува наскоро доклад, предвиждащ крипто пазара през следващото десетилетие. Анализаторите на компанията прогнозираха, че Monero може да изпита огромно търсене от страна на инвеститорите, което би могло да направи всяка монета на стойност до 18 000 долара през следващите пет години.

Сатис каза, че анонимността, предложена от монетите за неприкосновеност на личния живот, ги е превърнала в предпочитание за престъпления или дейности, като например избягване на данъци. Компанията съобщи, че са открили ранни признаци на осиновяване, като Монеро е използван за изплащане на откупи, както и за изпиране на пари.

“Те [монетите за неприкосновеност на личния живот] представляват много по-дълбоко ценно предложение в тези пазари”, се казва в доклада. “Напоследък вече сме свидетели на ранни признаци на приемане от някои от тези криптоинвестиции; откупуването на откупи се извършва в големи корпорации, където дори и BTC може да бъде проследено и не е предпочитаният метод, прането на пари и защитата на активите. “Анализаторите прогнозираха, че Monero може да представлява приблизително 60% от пазара, като Zcash (ZEC) съставлява около 30%. Действителното развитие на кодовата база на Monero, както и устойчивостта на ASIC, бяха ключови атракции; че символите XMR са заменяеми (взаимно взаимозаменяеми), биха могли да доведат до широко разпространение.
Има ли Монеро легитимен случай за използване?

Скриването на пари е голям бизнес. Истинският мащаб на офшорните депозити бе разкрит през 2016 г., когато изтичането на документите на Панама (или “Мосак Фонске”) показа над 200 000 компании и богатите лица, включително министър-председателят на Исландия, изпратиха пари в чужбина, за да избегнат данъците.

Въпреки че Биткойн веднъж се е излъгал като монета, която е запазила поверителността на сделките, властите оттогава са се уловили. Службата за сигурност Chainalysis може да извлече достатъчно информация от мрежата, за да определи самоличността на изпращача и получателя, както и изпратената сума.

Първоначално фокусирана върху BTC, компанията обяви през април, че сега е в състояние да проследява транзакциите с Bitcoin Cash (BCH) и други монети.

Неотдавнашен доклад “Емпиричен анализ на проследимостта в блока” Монеро “предполага, че около 80% от сделките с” Монеро “действително могат да бъдат проследени. Ако анонимността кара цената на Монеро, тази сурова (и малко популяризирана) реалност би могла да я постави в нея.

Ясният и жизнеспособен случай на използване е ключът към силното покачване на цените; монетите от тип peer-to-peer, които искат да заменят долара, едва ли ще спечелят значително сцепление.Макар Satis да не е доволен, че монетите за неприкосновеност на личния живот имат някакъв правен казус, скандалът Cambridge-Analytica подчерта колко големи са данните за големите корпоративни левиатани, като Facebook и Google, за техните потребители. Тази публикация твърди, че преди това анонимността на интернет е важна не само заради неприкосновеността на личния живот, но и за защита на поверителната информация и дори на гражданите в репресивни или диктаторски режими.

Икономическото овластяване се премахва, когато централните органи девалвират национална валута: тази ситуация се развива по целия свят днес и причинява на гражданите в много страни да приемат криптираща валута при неочаквана скорост. Анонимната монета е очевидно пристанище срещу правителствената грешка.

Chainalysis, която работи в партньорство с правоохранителните органи, вече предложи да се разшири за проследяване на транзакциите по мрежите Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC).

Тази седмица скока в цената на XMR се появи на гърба на доклада Satis. Правителствата наистина не могат да забранят “Монеро” (как определяте кой има XMR?), Но легитимният случай на употреба ще помогне на по-широката репутация на криптовата общност.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Leave a Comment