Споделете:

 

На 7 юни, като част от официалния ангажимент на Zcash относно дебата за ASIC устойчивостта, фондация Zcash поиска от изследователи на университета в Люксембург, Алекс Бируйков и Даниел Феър, да проучат присъствието на ASIC миньорите в екосистемата на Zcash и Equihash.

 

На 8 март Zcash сподели в своя блог:

“Въпросът за ASIC устойчивостта пое нов спектър сега, когато Bitmain обяви наличието на AntMiner Z9 mini. AntMiner Z9 mini е насочена към добива на монети с алгоритъм Equihash. Това изглежда пригодено за Zcash, което ще се предлага в края на юни.”

Това обяснява необходимостта на Zcash да адаптира ASIC. Това решение бе взето след събирането на обратна информация от общността.Какво е ASIC миньор?

По-рано, добива на криптовалути бе лесен и всеки можеше да копае криптовалути от домашния си компютър. Въпреки това, днес трябва да имате част от хардуера, известен като ASIC. Интегралните схеми за конкретни приложения (ASIC) са чипове, които са предназначени за цели, вариращи от аудио обработка до управление на телефонни повиквания.
Всяка криптовалута има свой собствен криптографски алгоритъм и ASIC машините използват тези алгоритми за да копаят специфични валути. Компанията Bitmain е една от най-големите доставчици в света на ASIC.

Equihash е разработен от Интердисциплинарен център за сигурност, надежност и доверие в университета в Люксембург. Това е алгоритъм за доказателство за работа (proof of work). Zcash избра Equihash за свойствата на ASIC, което прави мрежата по-достъпна за малките миньори, които са ценни за осигуряването на пазарния баланс.

Изследователите добавиха:

“В кратък период от време (2 седмици), ние можехме да поставим горната граница на потенциалното присъствие на ASIC / FPGA в екосистемата на Equihash към края на 2018 година. ASIC присъствието в екосистемата е около 20%-30% от всички добивни операции. По-голямата част от добивната мощност (95%) е съсредоточена в няколко басейна (pools). Важно е да се отбележи, че нашите текущи методи могат да бъдат заблуждаващи.”

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment